Nieuw reiniging systeem: Lubing Ultraflush

Drinkwater is een belangrijke factor voor een succesvolle pluimveehouderij. Een betere drinkwaterhygiëne betekent ook een betere diergezondheid! Een nieuw product in het Lubing programma helpt hier aan mee om de hygiëne en onderhoud aan uw Lubing drinkwaterlijnen naar een hoger niveau te tillen.

Lubing UltraFlush

Bij het reinigingsproces UltraFlush wordt gebruik gemaakt van de beproefde ultrasone reinigingstechnologie. In de aanvoerleiding van het drinksysteem wordt een ultrasone sensor geplaats in de vorm van een T-stuk. In het geval van een watervoorraadtank wordt de sensor aan buitenkant van de tank gelijmd. Vervolgens wordt deze aangesloten op een controller en is het systeem direct klaar voor gebruik.
Ultrasone techniek bestaat uit geluidsgolven (niet waarneembaar voor de mens) die door het water worden gestuurd. De trillingen planten zich voort door het water en bereiken zo elke hoek hierdoor wordt verdere aanhechting van micro-organismen voorkomen. De geluidsimpulsen hebben geen invloed op de toevoeging in het drinkwater, het maakt alleen vuil los en voorkomt afzettingen in de drinklijn. Dit betekent dat het absoluut onschadelijk is voor wateradditieven zoals vaccins of medicijnen.
UltraFlush verwijdert deeltjes zo effectief dat het alleen in combinatie met een automatisch spoelsysteem mag worden gebruikt. De reden is dat zonder automatisch spoelsysteem het risico op verstopping en schade aan componenten door de losgemaakte afzettingen groot is.