Bij de Lubing drinkwater systemen draait het om een optimale watertoevoer voor elk dier. Centraal hierin staan de Top-Nippel en de Top-Combinippel. Verder zorgt de juiste combinatie tussen nippel en lekschaal voor een droge mest. Het is mogelijk om een systeem zonder lekschalen te installeren. De top-Combinippel zorgt ervoor dat de water toevoer gelimiteerd is. De juiste hoogte van de nippel hangt af van de grootte van de dieren. Elk geleverd systeem kan eenvoudig op de juiste hoogte worden ingesteld. 

Drinklijnen en nippels

LUBING drinknippels zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal. Alle kunststof onderdelen van de nippels zijn van de best geschikte kunststoffen gemaakt. De topkwaliteit grondstoffen en precieze productie maken de LUBING drinknippels degelijk en betrouwbaar. Bij het ontwerp wordt er altijd rekening gehouden mee gehouden dat de nippels onderhoudsarm en duurzaam zijn. LUBING is constant bezig met productontwikkeling en technologische vooruitgang. Dit resulteert in baanbrekende producten en technieken voor in de drinkwatervoorziening. Producten zoals de nieuwe Optima E-control. Hiermee kan de waterdruk traploos worden ingesteld, continu worden gemonitord en aangepast via een centrale controle module. Innovaties zoals deze hebben LUBING de plaats gegeven van wereldwijd markleider op het gebied van drinkwatervoorziening in de pluimvee stallen. Komptech Sambeek is dan ook trost om de officiële importeur van de merk te zijn voor Nederland en België. 

Download info PDF hier:

Offerte aanvragen?

Met het doorspoelsysteem van Lubing worden uw drinkwaterlijnen automatisch doorgespoeld. Met de Lubing Touch control kunt u maximaal 10 drinklijnen afzonderlijk van elkaar doorgespoelen. Het systeem is makkelijk in te bouwen in bestaande systemen/stallen. Door regelmatig te spoelen geeft als voordeel een biofilm in de drinklijnen te voorkomen. Hierdoor worden de dieren constant voorzien van vers schoon drinkwater en is het mogelijk voor vleespluimvee en legpluimvee. 

Watertoevoer en spoelen

De watervoorziening van LUBING bevatte alle componenten die nodig zijn voor een optimale watervoorziening: de watermeter, het reduceerventiel, het waterfilter en de medicator. Voor het doseren van medicatie in het drinkwater heeft LUBING diverse electrische en hydraulische doseerders in het programma. Komptech Sambeek adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze. 

Download hier:

PDF Lubing Spoelsystemen

Download hier:

PDF Lubing watertoevoer

LUBING Optima E-Control

Met de LUBING Optima E-Control, met behulp van traploze regeling, kan de waterdruk voor de constante toevoer aan dieren naadloos elektronisch worden ingesteld, bewaakt en opnieuw worden afgesteld via een centrale bedieningsmodule. Feedback van de waterkolom van elke afzonderlijke lijn naar de centrale besturingseenheid geeft de gebruiker gemakkelijk toegang tot constante monitoring. Het LUBING Optima E-Control-systeem stopt daar niet: het past de waterkolom in elke lijn automatisch aan, b.v. via tijdgestuurde en operationele of dierspecifieke programmering. Zo wordt het vochtgehalte van het strooisel aanzienlijk verminderd, wat het dierenwelzijn verbetert (vooral de gezondheid van de voetzool door pododermatis te vermijden) zonder de noodzaak om handmatig opnieuw te regelen, of in extreme gevallen de watertoevoer uit te schakelen. Automatische reactie op externe omstandigheden, zoals temperatuur, is ook aanwezig.