Een drinkwatersysteem, afgesteld op het vleeskuiken

Bij de Lubing drinkwatersystemen staat een optimale watertoevoer voor elk dier voorop. In dit drinksysteem voor pluimvee staan de Top-Nippel en de Top-Combinippel centraal. Deze combinatie tussen nippel en lekschaal resulteert in droge mest. De Top-Combinippel zorgt ervoor dat de watertoevoer gelimiteerd is. De juiste hoogte van de nippel is afhankelijk van de grootte van de dieren. Elk geleverd systeem kan dan ook eenvoudig op de juiste hoogte worden ingesteld.

Drinklijnen en nippels

Een duurzaam en onderhoudsvriendelijk drinksysteem voor pluimvee

Een drinksysteem voor pluimvee van het merk Lubing is van professionele kwaliteit. Zo zijn de drinknippels gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en zijn alle onderdelen geproduceerd vanuit de best geschikte kunststoffen. Het gebruik van hoogwaardige grondstoffen en een precieze productie maken de Lubing drinknippels, als drinkwatersysteem voor een vleeskuiken, degelijk en betrouwbaar. De nippels zijn bovendien onderhoudsarm en duurzaam. Lubing richt zich voortdurend op productontwikkeling en technologische vooruitgang. Dit resulteert in baanbrekende producten en technieken voor in de drinkwatervoorziening, zoals een hoogwaardige drinksysteem voor pluimvee en producten zoals de nieuwe Optima E-control. Met dit product kan de waterdruk traploos worden ingesteld, continu worden gemonitord en worden aangepast via een centrale controle module. Innovaties als deze hebben ervoor gezorgd dat Lubing op wereldwijde schaal is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van drinkwatervoorziening in de pluimveestallen.

 

Download info PDF hier:

Offerte aanvragen?

Een garantie van vers en schoon drinkwater

Met het doorspoelsysteem van Lubing worden de drinkwaterlijnen automatisch doorgespoeld. Zo kun je met de Lubing Touch Control tot wel tien drinklijnen afzonderlijk van elkaar doorspoelen. Door regelmatig te spoelen voorkom je een biofilm in de drinklijnen en worden de dieren continu voorzien van vers en schoon drinkwater. Een drinksysteem voor pluimvee is eenvoudig in te bouwen in bestaande systemen/stallen en is geschikt voor zowel vleespluimvee als legpluimvee.

Watertoevoer en spoelen

Een optimale watervoorziening

Het watervoorzieningssysteem van Lubing bevat alle componenten die nodig zijn voor een optimale watervoorziening, zoals een watermeter, een reduceerventiel, een waterfilter en een medicator. Voor het doseren van medicatie in het drinkwater heeft Lubing zelfs diverse elektrische en hydraulische doseerders ontwikkeld. Wil je meer weten over een drinkwatersysteem voor het vleeskuiken en heb je behoefte aan professioneel advies omtrent het juiste drinksysteem voor je pluimvee? Komptech adviseert je graag bij het maken van de juiste keuze.

Download hier:

PDF Lubing Spoelsystemen

Download hier:

PDF Lubing watertoevoer

De Lubing Optima E-Control

Met de Lubing Optima E-Control, en zijn traploze regeling, kun je de waterdruk voor de constante toevoer aan dieren eenvoudig instellen en bewaken via een centrale bedieningsmodule. Constante monitoring wordt mogelijk gemaakt doordat er feedback wordt gegeven van de waterkolom van elke afzonderlijke lijn naar de centrale besturingseenheid. Het Lubing Optima E-Control-systeem past de waterkolom in elke lijn automatisch aan, via tijd gestuurde en operationele of dierspecifieke programmering. Zo wordt het vochtgehalte van het strooisel aanzienlijk verminderd, wat het dierenwelzijn verbetert zonder de watertoevoer uit te hoeven schakelen. Afhankelijk van het waterverbruik van de dieren, fluctuaties in het hoofdwatervoorzieningssysteem of het tijdstip van de dag, variëren de drukomstandigheden in de drinksystemen vaak. Deze factoren kunnen leiden tot watertekorten in de drinkleidingen of lekkage veroorzaken. De Lubing Optima E-Control garandeert een optimale watervoorziening. Met behulp van de Lubing Touch Control kun je de watertoevoerinstellingen van de drinklijnen aanpassen, met behulp van het intuïtieve touchscreen, welke vervolgens elektronisch worden doorgevoerd door actuatoren op de drukregelaar.

Ontdek het beste drinksysteem voor jouw pluimvee

Wij leveren naast drinkwatersystemen ook andere systemen voor de veehouderij, zoals koelsystemen, eiertransportbanden en (kolonie-)huisvestingssystemen. Heb je interesse in de aanschaf van een drinkwatersysteem, ontworpen voor het vleeskuiken? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies omtrent het juiste drinksysteem in jouw stal voor pluimvee? Neem contact op met ons via het contactformulier, bel naar 0485 576666 of stuur een mailtje naar info@komptech.nl.