Drinkwatersysteem voor het vleeskuiken

Ben je op zoek naar een hoogwaardig drinkwatersysteem, wat ontwikkeld is voor de verzorging van het vleeskuiken? Of zoek je een systeem voor drinkwater dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft? Komptech uit Sambeek in regio Noord-Brabant biedt een drinkwatersysteem aan dat speciaal ontwikkeld is voor het vleeskuiken. Wij zijn met trots een officiële importeur van het merk Lubing, die een innovatief drinksysteem voor pluimvee heeft ontwikkeld. Ontdek de voordelen van een installatie van drinkwater voor je pluimvee!

Drinklijnen en nippels

Een drinkwatersysteem, afgesteld op het vleeskuiken

Voor de huisvesting van pluimvee biedt ons bedrijf diverse systemen aan, waaronder een installatie voor drinkwater geschikt voor pluimvee. Bij de Lubing drinkwatersystemen staat een optimale watertoevoer voor elk dier voorop. Dit zorgt ervoor dat dit systeem voor drinkwater weinig tot geen onderhoud nodig heeft. In dit drinksysteem voor pluimvee staan de Top-Nippel en de Top-Combinippel centraal. Deze combinatie tussen nippel en lekschaal resulteert in droge mest. De Top-Combinippel zorgt ervoor dat de watertoevoer gelimiteerd is. De juiste hoogte van de nippel is afhankelijk van de grootte van de dieren. Elk geleverd systeem voor drinkwater kan dan ook eenvoudig op de juiste hoogte worden ingesteld, zonder eventuele onderhoud.

Een duurzaam en onderhoudsvriendelijk drinksysteem voor pluimvee

Een drinksysteem voor pluimvee van het merk Lubing is van professionele kwaliteit. Zo zijn de drinknippels voor kippen gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en zijn alle onderdelen geproduceerd vanuit de best geschikte kunststoffen. Het gebruik van hoogwaardige grondstoffen en een precieze productie maken de Lubing drinknippels, als drinkwatersysteem voor een vleeskuiken, degelijk en betrouwbaar. Dit systeem voor drinkwater is duurzaam en de nippels hebben weinig tot geen onderhoud nodig. De installatie voor drinkwater van Lubing richt zich voortdurend op productontwikkeling en technologische vooruitgang voor pluimvee. Dit resulteert in baanbrekende producten en technieken voor in de drinkwatervoorziening, zoals een hoogwaardig drinksysteem voor pluimvee en producten zoals de nieuwe Optima E-control. Met dit product kan de waterdruk traploos worden ingesteld, continu worden gemonitord en worden aangepast via een centrale controle module. Innovaties als deze hebben ervoor gezorgd dat Lubing op wereldwijde schaal is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van drinkwatervoorziening in de pluimveestallen.

Download info PDF hier:

Offerte aanvragen?

Een optimale watervoorziening

Het watervoorzieningssysteem van Lubing bevat alle componenten die nodig zijn voor een optimale watervoorziening, zoals een watermeter, een reduceerventiel, een waterfilter en een medicator. Voor het doseren van medicatie in het drinkwater heeft Lubing zelfs diverse elektrische en hydraulische doseerders ontwikkeld. Wil je meer weten over een drinkwatersysteem voor het vleeskuiken en heb je behoefte aan professioneel advies over het juiste drinksysteem voor je pluimvee? Ben je benieuwd hoeveel onderhoud dit systeem voor drinkwater nodig heeft? Komptech adviseert je graag bij het maken van de juiste keuze, bij het aanschaffen van een installatie voor drinkwater, geschikt voor pluimvee.

Download hier:

PDF Lubing Spoelsystemen

Download hier:

PDF Lubing watertoevoer

Een garantie van vers en schoon drinkwater

Met het doorspoelsysteem van Lubing worden de drinkwaterlijnen automatisch doorgespoeld. Zo kun je met de Lubing Touch Control tot wel tien drinklijnen afzonderlijk van elkaar doorspoelen. Dit systeem voor drinkwater heeft hierdoor weinig onderhoud nodig. Door de installatie voor drinkwater regelmatig door te spoelen voorkom je een biofilm in de drinklijnen en word het pluimvee continu voorzien van vers en schoon drinkwater. Een drinksysteem voor pluimvee is eenvoudig in te bouwen in bestaande systemen/stallen en is geschikt voor zowel vleespluimvee als legpluimvee. Daarnaast heeft dit systeem voor drinkwater weinig tot geen onderhoud nodig?

Watertoevoer en spoelen

De Lubing Optima E-Control; installatie van drinkwater voor pluimvee

Met de Lubing Optima E-Control, en zijn traploze regeling, kun je de waterdruk voor de constante toevoer aan dieren eenvoudig instellen en bewaken via een centrale bedieningsmodule. Constante monitoring wordt mogelijk gemaakt doordat er feedback wordt gegeven van de waterkolom van elke afzonderlijke lijn naar de centrale besturingseenheid. Het Lubing Optima E-Control-systeem past de waterkolom in elke lijn automatisch aan, via tijd gestuurde en operationele of dier specifieke programmering. Zo wordt het vochtgehalte van het strooisel aanzienlijk verminderd, wat het dierenwelzijn verbetert zonder de watertoevoer uit te hoeven schakelen. Afhankelijk van het waterverbruik van de dieren, fluctuaties in het hoofdwatervoorzieningssysteem of het tijdstip van de dag, variëren de drukomstandigheden in de drinksystemen vaak. Deze factoren kunnen leiden tot watertekorten in de drinkleidingen of lekkage veroorzaken. De Lubing Optima E-Control garandeert een optimale watervoorziening. Met behulp van de Lubing Touch Control kun je de watertoevoerinstellingen van de drinklijnen aanpassen, met behulp van het intuïtieve touchscreen, welke vervolgens elektronisch worden doorgevoerd door actuatoren op de drukregelaar. Daarnaast heeft dit systeem voor drinkwater, geen tot weinig onderhoud nodig.

 

Nieuw reiniging systeem: Lubing Ultraflush

 Bij het reinigingsproces UltraFlush wordt gebruik gemaakt van de beproefde ultrasone reinigingstechnologie. In de aanvoerleiding van het drinksysteem wordt een ultrasone sensor geplaats in de vorm van een T-stuk. In het geval van een watervoorraadtank wordt de sensor aan buitenkant van de tank gelijmd. Vervolgens wordt deze aangesloten op een controller en is het systeem direct klaar voor gebruik.
Ultrasone techniek bestaat uit geluidsgolven (niet waarneembaar voor de mens) die door het water worden gestuurd. De trillingen planten zich voort door het water en bereiken zo elke hoek hierdoor wordt verdere aanhechting van micro-organismen voorkomen. De geluidsimpulsen hebben geen invloed op de toevoeging in het drinkwater, het maakt alleen vuil los en voorkomt afzettingen in de drinklijn. Dit betekent dat het absoluut onschadelijk is voor wateradditieven zoals vaccins of medicijnen.
UltraFlush verwijdert deeltjes zo effectief dat het alleen in combinatie met een automatisch spoelsysteem mag worden gebruikt. De reden is dat zonder automatisch spoelsysteem het risico op verstopping en schade aan componenten door de losgemaakte afzettingen groot is. 

Ontdek het beste drinksysteem voor jouw pluimvee

Wil je een installatie voor drinkwater geschikt voor pluimvee aanschaffen of wil je meer weten over de andere systemen die wij vanuit Sambeek aanbieden? Wij leveren naast drinkwatersystemen ook andere systemen voor de veehouderij, zoals koelsystemen, eiertransportbanden en (kolonie-)huisvestingssystemen. Heb je interesse in de aanschaf van een drinkwatersysteem of een opfoksysteem, ontworpen voor het vleeskuiken? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies over het juiste drinksysteem in jouw stal voor pluimvee? Neem contact op met ons via het contactformulier, bel naar 0485 576666 of stuur een mailtje naar info@komptech.nl.