Eiertransport systemen

De eiertransport systemen van Lubing zijn van groot belang voor de pluimveehouder. Door de jarenlange ervaring en de bewezen kwaliteit heeft Lubing een sterke wereldwijde positie opgebouwd en geeft dit voor de pluimveehouder een grote bedrijfszekerheid. Het eiertransportsysteem is in alle breedte’s en lengte’s verkrijgbaar dit geldt ook voor de bochten en knikken. Naast een vaste opstelling van de eiertransportband kan er ook gekozen worden voor een lift systeem welke de eiertransportband laat zakken en omhoog doet. Door de veelzijdige oplossingen dit Lubing aanbied is het systeem in iedere stal in te passen.   

Lift en verzamel systemen

De liftkolommen samen met het assortiment accessoires bieden bijna onbeperkte mogelijkheden in de liftkolomconfiguratie. Eierverzameling met het liftsysteem is een eenvoudig, compact en efficiënt proces. Aangezien de overdracht van eieren van het ene transportsysteem naar het andere altijd kritisch moet worden bekeken, worden de eieren in het liftsysteem slechts één keer overgebracht van de langsband naar de transportband. Dit is een groot voordeel ten opzichte van liftsystemen waarbij de eieren tweemaal moeten worden overgebracht. De eieren moeten worden overgebracht van de langsband naar de lift en van de lift naar de transportband. Met het Multitier-systeem worden de eieren slechts één keer overgebracht van de langsband naar de transportband. Voor elke laag wordt een transportband geïnstalleerd. Na het voltooien van de eierverzameling wordt het transportsysteem in de hoogste positie, de parkeerpositie genoemd, gezet. Hierdoor wordt de toegang tot de legruimte vrijgehouden.

Voor het gebruik van een transportbandsysteem met liftsysteem zijn twee zwenkeenheden vereist. Er moet een telescopische eenheid worden gebruikt om de variabele kettinglengte te compenseren. Deze kettinglengtecompensatie wordt uitgevoerd door de telescopische eenheid wanneer de hefkolommen worden verplaatst.

Download info PDF hier:

Offerte aanvragen?