Padkoeling en pads

Ben je op zoek naar het juiste koelsysteem voor in je stal en ben je benieuwd naar de voordelen van een pad koelsysteem? Komptech is al ruim 40 jaar actief in de pluimvee- en varkenshouderij en is dé specialist in Noord-Brabant omtrent koelsystemen voor pluimvee. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste verkoelingssysteem voor in jouw stal. Ontdek de mogelijkheden!

De voordelen van een pad koelsysteem

Een koelsysteem in je veestal is een onmisbaar element om de gezondheid van het pluimvee te waarborgen. Wij bieden koelsystemen aan van het gerenommeerde merk Lubing, dat zowel een nevel koelsysteem als een pad koelsysteem aanbiedt. Het pad koelsystem werkt middels evaporatieve verkoeling. Hier wordt de lucht door vochtige papieren pads de stal in gezogen. Het systeem wordt +/- 50 cm uit de wand van de stal geplaatst; in de wand van de stal zijn namelijk diverse luchtinlaatventielen aanwezig. Door middel van een pomp worden de pads continu nat gehouden en het waterniveau wordt geregeld middels een vlotter. De bestaande ventilatie in de stal zorgt ervoor dat de warme lucht van buiten door deze pads naar binnen moet. Stroomt de lucht door de pads, dan verdampt het water en koelt de lucht af. Deze koelere lucht stroom wordt geregeld door de inlaatventielen. Doordat de lucht een maximale hoeveelheid vocht kan bevatten, is er bovendien geen risico op neerslag van water in de stal. Het pad koelsysteem is om deze reden een systeem dat een maximale verkoeling realiseert en een minimaal risico met zich mee brengt. Ook werkt het systeem zeer efficiënt, mede doordat voor het proces van verdamping geen extra energie nodig is.

Ontdek onze verschillende koelsystemen

Heb je interesse in een pad koelsysteem of in één van onze andere koelsystemen? Komptech, gevestigd in Noord-Brabant, is je graag van dienst. Neem contact met ons op en ontvang persoonlijk en deskundig advies. Vul het contactformulier, bel naar 0485 576666 of stuur een e-mail naar info@komptech.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Download info PDF hier:

Offerte aanvragen?

Voordelen op een rij:

  • Hoge bedrijfszekerheid
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Meest efficiënte systeem