Een koelventilator installeren in veestallen

Ben je op zoek naar een professionele koelventilator, die speciaal is ontworpen voor veestallen? Komptech uit Sambeek is al meer dan 40 jaar actief in de levering van diverse soorten systemen voor in de pluimvee- en varkenshouderij. Zo bieden wij verschillende koelsystemen aan van hoogwaardige kwaliteit, deze bestaan onder meer uit een ventilator met koeling. Ook voor onderhoud aan uw koelsysteem kun je bij ons terecht. Ontdek ons gehele aanbod!

De Blue Breeze: dé ventilator voor in veestallen

Met een koelventilator is het mogelijk om snel en effectief verkoeling te brengen in een grote ruimte, zoals in veestallen. De warme lucht wordt door vochtige ‘pads’ gezogen, waarna er gekoelde lucht de ruimte in wordt geblazen. Een koelventilator maakt onder de juiste omstandigheden koeling in veestallen mogelijk tot wel 10 graden. Voor het aansluiten van de ventilator met koeling is enkel een stroomaansluiting en wateraansluiting nodig. Is er iets defect, dan kun je dit onderdeel eenvoudig weer vervangen. De uit RVS-gefabriceerde unit is eenvoudig verrijdbaar en de pads zijn verwisselbaar. Het is ook mogelijk om periodieke onderhoud aan je koelsysteem door onze professionals uit te laten voeren. De koelunit is leverbaar in 2 versies: 20.000 m³/uur en 40.000 m³/uur capaciteit.

Komptech Blue Breeze 20

De machine met 20.000 kuub/uur luchtverplaatsing is aan te sluiten op 220v en heeft een regelbare motor voor de ventilator. De machine is 116 x 78 x 121cm groot en weegt 80kg (zonder water). Hij produceert slechts 68 dB geluid. De watertank houdt 118 liter en verbruikt ongeveer 10-15 liter water per uur. De ventilator heeft een effectief bereik van ongeveer 12 meter. De motor voor de ventilator gebruikt slechts 0,375KW.

Komptech Blue Breeze 40

De machine met 40.000 kuub/uur luchtverplaatsing is aan te sluiten op 380v. De machine is 164 x 86 x 169cm groot en weegt 125kg (zonder water). Hij produceert slechts 68 dB geluid. De watertank houdt 190 liter en verbruikt ongeveer 15 – 20 liter water per uur. De ventilator heeft een effectief bereik van ongeveer 20 meter. De motor voor de ventilator gebruikt slechts 1,1KW.

Tijdelijk uitverkocht. Informeer naar de inschrijving voor bestelling. 

Tijdelijk uitverkocht. Informeer naar de inschrijving voor bestelling. 

Evaporatieve koeling

Wanneer de lucht door de ventilator wordt gezogen, passeert de luchtstroom de koeling pads. Deze pads zijn gemaakt van papier, hebben een zeer groot oppervlakte en worden natgehouden door een waterpomp. In het proces verdampt het water in de pads en wordt de warmte die hiervoor nodig is onttrokken aan de lucht. Hierdoor is de lucht in de veestallen, afkomstig uit de koelventilator, vochtiger en koeler. Onder de juiste omstandigheden haalt het systeem een temperatuurdaling van meer dan 10 graden. De werking van deze ventilator met koeling is het meest effectief bij hoge temperatuur en lage luchtvochtigheid. Zie je het onderhoud van een koelsysteem niet zitten? Bij dit exemplaar is het mogelijk om onze experts in te schakelen.

Eenvoudige bediening

Je bedient de koelventilator eenvoudig, daarnaast is je koelsysteem ook eenvoudig te voorzien van onderhoud. Je zet de ventilator met koeling aan door middel van een knop, waarna de pomp wordt geactiveerd en het proces van verkoeling start. De luchtstroom kan via twee sets lamellen worden gestuurd. De horizontale lamellen kunnen individueel worden gericht met de hand en de verticale lamellen kunnen zowel op automatische zwenking als op stil worden gezet, met één druk op de knop. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de onderste lamellen naar boven te richten, zodat het stof dat voor de machine ligt niet wordt weggeblazen. Het onderhoud van je koelsysteem kun je eenvoudig aan ons uit handen geven.

Koelcapaciteit

De tabel hiernaast geeft een overzicht van de mogelijke koelcapaciteit van de koelventilator in de veestallen. De effectiviteit van de ventilator met koeling is het grootste bij een hoge temperatuur en een lage relatieve luchtvochtigheid. In de tabel zie je in hoeverre de temperatuur wordt verlaagd. Deze waarden gelden echter alleen wanneer de capaciteit van de machine toereikend is voor de ruimte. Deze waarden kunnen worden onderbouwd door jarenlange ervaring met dit type koeling. Het principe is exact hetzelfde als dat van de padkoeling systemen van het merk Lubing; het verschil zit enkel in de mobiele opzet van de machine en de geïntegreerde ventilator. Daarnaast voeren wij ook onderhoud aan je koelsysteem uit.

Vraag direct een offerte aan

Heb je interesse in een koelventilator, speciaal ontworpen voor veestallen? Wij bieden diverse soorten koelsystemen aan, zoals het padkoelsysteem en het nevelkoelsysteem. Als pluimvee- en varkenshouderij specialist uit Noord-Brabant zijn we je graag van dienst. Wij bieden ook een systeem voor mesttransport aan. Wil je een offerte opvragen of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Of is je koelsysteem aan onderhoud toe? Neem contact met ons bedrijf in Sambeek op en ontvang persoonlijk en deskundig advies over een ventilator met koeling. Bel naar 0485 576666 of stuur een e-mail naar info@komptech.nl. Ook kun je het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je om je vragen te beantwoorden of om een afspraak te maken om je koelsysteem te voorzien van onderhoud.