Met een koelventilator is het mogelijk om snel en effectief een grote ruimte terug te koelen. Lucht wordt door vochtige ‘pads’ gezogen en gekoeld de ruimte in geblazen. Dit maakt koeling tot wel 10 graden mogelijk onder de juiste omstandigheden. Voor het aansluiten van de koeling is een stroomaansluiting en wateraansluiting nodig. De uit RVS gefabriceerde unit is eenvoudig verrijdbaar en de pads zijn verwisselbaar.

De koelunit is leverbaar in 2 versies: 20.000 m3/uur en 40.000 m3/uur capaciteit. 

Komptech Blue Breeze 20

De machine met 20.000 kuub/uur luchtverplaatsing is aan te sluiten op 220v en heeft een regelbare motor voor de ventilator. De machine is 116 x 78 x 121cm groot en weegt 80kg (zonder water). Hij produceert slechts 68 dB geluid. De watertank houdt 118 liter en verbruikt ongeveer 10-15 liter water per uur. De ventilator heeft een effectief bereik van ongeveer 12 meter. De motor voor de ventilator gebruikt slechts 0,375KW.

Komptech Blue Breeze 40

De machine met 40.000 kuub/uur luchtverplaatsing is aan te sluiten op 380v. De machine is 164 x 86 x 169cm groot en weegt 125kg (zonder water). Hij produceert slechts 68 dB geluid. De watertank houdt 190 liter en verbruikt ongeveer 15 – 20 liter water per uur. De ventilator heeft een effectief bereik van ongeveer 20 meter. De motor voor de ventilator gebruikt slechts 1,1KW.

Verkoopprijs per stuk:

€ 1.890,- excl. BTW

€ 2.286,90 incl. BTW

Verkoopprijs per stuk:

€ 2.400,- excl. BTW

€ 2.904,- incl. BTW

Evaporatieve koeling

Wanneer de lucht door de ventilator wordt gezogen dan passeert het de koeling pads. Deze pads zijn gemaakt van papier en hebben een zeer groot oppervlakte. Ze worden door een waterpomp nat gehouden. Het water in de pads zal verdampen en de warmte die hiervoor nodig is wordt onttrokken aan de lucht. De lucht die uit de ventilator komt is daardoor zowel vochtiger als koeler. Het systeem kan een temparatuurdaling van meer dan 10 graden halen onder de juiste omstandigheden. De werking is het meest effectief bij hoge temperatuur en lage luchtvochtigheid.

.

Eenvoudige bediening

De ventilator kan met 1 druk op een knop worden aangezet. Vervolgens wordt de pomp met een knop gestart om de koeling te starten. De luchtstroom kan via 2 sets lamellen worden gestuurd. De horizontale lamellen kunnen individueel met de hand worden gericht. Daarbij is het bijvoorbeeld mogelijk om de onderste lamellen naar boven te richten zodat het stof dat net voor de machine ligt niet weggeblazen wordt. De verticale lamellen kunnen zowel op automatische zwenking of stil gezet worden met 1 druk op een knop. 

Koel capaciteit

De tabel hiernaast geeft een overzicht van de mogelijke koel capaciteit van de koelventilator. De capaciteit is uitgezet naar start temperatuur en relatieve luchtvochtigheid bij aanvang. De effectiviteit is het grootste bij een hoge temperatuur en een lage relatieve luchtvochtigheid. De temperatuur in de tabel zelf is de resulterende temperatuur in de ruimte bij koeling. Let op dat deze waarden alleen gelden wanneer de capaciteit van de machine toereikend is voor de ruimte. De waarden kunnen worden onderbouwd door jarenlange ervaring met dit type koeling. Het principe is exact hetzelfde als dat van de Lubing padkoeling systemen. Het verschil zit enkel in de mobiele opzet van de machine en geïntegreerde ventilator.