Koelleiding en nozzels

Nevelkoeling voor pluimvee

Ben je benieuwd naar de voordelen van nevelkoeling voor de stal met pluimvee? Komptech, gevestigd in Sambeek, Noord-Brabant, is al ruim 40 jaar actief in de pluimvee- en varkenshouderij. Wij installeren diverse systemen, ontwikkelen professionele apparatuur en lossen technische problemen op. Ook voor de aanschaf en installatie van koelsystemen zit je bij ons op de juiste plek. Ontdek onze oplossingen!

Nevelkoeling voor een aangename temperatuur voor het pluimvee

Wij bieden diverse soorten koelsystemen aan, welke de temperatuur in jouw stal met pluimvee reguleert, laag houdt en zo bijdraagt aan het welzijn van de dieren. Verkoeling in een stal voor pluimvee kan plaats vinden op meerdere manieren: via padkoeling, nevelkoeling of een nevelinstallatie. Ook voor huisvestingssystemen voor pluimvee kun je bij ons terecht.

Het koelen van de stal vol pluimvee met een nevelinstallatie

In Nederland is het koelen van een stal via de verneveling van water al geruime tijd een bekende en effectieve oplossing. Speciaal voor verkoeling in pluimveestallen heeft Lubing een systeem ontwikkeld dat werkt met een zeer hoge druk van 70 bar. De mist die zich via de nozzels in de stal verspreidt, onttrekt de warmte aan de lucht. In het proces wordt zowel de lucht gekoeld als stof ingebonden. De nevelinstallatie geschikt voor pluimvee kan worden aangesloten op een Lubing controller of op een bestaande klimaatcomputer. Een nevelsysteem biedt vele mogelijkheden, zoals het inweken van de stal en de sturing van de luchtvochtigheid voor jonge kuikens. Tevens is het mogelijk om met de nieuwe RVS-pompen additieven zoals desinfectiemiddelen toe te voegen aan een nevelinstallatie voor pluimvee. Het is ook mogelijk om voor mobiele koeling te kiezen.

Ontdek onze oplossingen voor in de stal

Heb je interesse in een koelsysteem, zoals nevelkoeling, voor in de stal van je pluimvee? Ontdek onze koelventilatoren en andere oplossingen. Heb je een specifieke vraag over onze nevelinstallatie voor pluimvee of wil je direct een offerte aanvragen? Komptech, dé specialist gevestigd in Sambeek, Noord-Brabant, is je graag van dienst. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0485 576666, stuur een e-mail naar info@komptech.nl of vul ons contactformulier in.

Download info PDF hier:

Offerte aanvragen?