N

Oplossingsgericht

N

Direct beschikbaar

N

Distributeur van Lubing drinking systems

Een koelsysteem voor in de veestal

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig koelsysteem voor in je veestal? Komptech uit regio Noord-Brabant is al ruim 40 jaar actief in de pluimvee- en varkenshouderij. Wij leveren en installeren diverse systemen, ontwikkelen apparatuur en lossen technische problemen op. Ook voor persoonlijk en deskundig advies omtrent het aanschaffen van een koelsysteem voor in je veestal zijn we je graag van dienst.

Wil je een afspraak maken?

Wil je één afspraak maken met ons? Neem dan direct contact met ons op en dan kijken we wat we voor je kunnen betekeken.

De noodzaak van een goedwerkend koelsysteem in je veestal

Klimaatbeheersing in de stal is hoogst noodzakelijk om het welzijn van pluimvee te waarborgen. Door de jaren heen is de gemiddelde temperatuur van de aarde flink gestegen en zeker in de zomermaanden vormt de hitte een obstakel voor de veehouderij. Steeds meer ondernemers doen hierdoor onderzoek naar de verschillende mogelijkheden voor koeling in de stal. Maar welk systeem is de beste optie in jouw veestal?

Het terugdringen van de temperatuur door middel van een koelsysteem

Het is in de afgelopen jaren duidelijk geworden dat bij extreme temperaturen de opbrengst én de productiviteit in veestallen sterk terugloopt. Dit heeft in het verleden al meermaals geresulteerd in problemen en een behoorlijke effect gehad op de winstgevendheid van een koppel dieren en de agrarische samenleving. Daar komt bij dat ook het dierenwelzijn in gevaar komt, met alle gevolgen van dien. Het is daarom noodzakelijk de temperatuur in de stallen terug te dringen door middel van evaporatieve koelsystemen. Het principe werkt op basis van verdamping van water. Voor verdamping is een zekere hoeveelheid warmte nodig. Deze warmte wordt onttrokken aan de lucht, waarna een koelere lucht ontstaat. In de afbeelding hiernaast kun je de effecten zien na de installatie van een koelsysteem in een veestal. Dit schema volgt het temperatuurverloop van een dag in een stal.

Onze verschillende koeloplossingen

Komptech biedt in Nederland, zowel als importeur als specialist, de koelsystemen van Lubing aan. Deze Duitse producent kent twee specifieke koeloplossingen voor het controleren van het klimaat in de stal. In Nederland is het nevelkoelingsysteem van Lubing al redelijk bekend. Dit is een zeer effectief systeem dat eenvoudig kan worden ingepast in diverse huisvestingssystemen. De installatie van een padkoelsysteem via ingebouwde pads wordt ook steeds populairder.

Ontvang deskundig, professioneel advies

Komptech biedt uitstekende systemen aan voor zowel padkoeling als nevelkoeling. Maar welk koelsysteem past het best in jouw veestal? Klik door en krijg toegang tot uitgebreide informatie van elk systeem. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact met ons op door te bellen naar 0485 576666, een mail te sturen naar info@komptech.nl of het contactformulier in te vullen. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden die van toepassing zijn op jouw situatie.