In juli is er gestart met het inrichten van een leghennenstal, inmiddels wordt hier de laatste hand aan gelegd en zullen binnenkort de eerste hennen hun nieuwe verblijf betrekken.

De leghennenstal is ingericht met een Hellmann Pro 11 volière systeem, het betreft een 2-etage stal met op iedere etage vier rijen volières. Met als standaarduitvoering: kiepbodemnest, voerketting, RVS drinknippel, gegalvaniseerde roosters, aanvliegstokken en oplooptrapjes.

Elevator en anti-morscups: 
Daarnaast is de stal uitgevoerd met de nieuwe Hellmann EggExpert elevatoren voor de eierverzameling, hierdoor kunnen we beide etages uit laten komen op één centrale spijlenband.
Ook opvallend zijn de anti-mors cups onder de drinknippel. Deze cups zorgen er voor dat morsen van water tot het minimum beperkt wordt, dit resulteert in drogere mest die de stal uit komt. Bijkomend voordeel is dat er minder energie nodig is om de mest na te drogen bijvoorbeeld bij een droogtunnel.

Wij bedanken Peter en medewerkers van Janssen Ei Ysselsteyn met het in Komptech en Hellmann gestelde vertrouwen en wensen hen veel succes met de nieuwe stal.